Înscrie-te acum!

IT LABS Research & Development este o companie software din Timişoara / România care furnizează servicii de training și formare profesională pentru adulți.

Cursul de șabloane de proiectare (design patterns) este un curs unic prin abordare și problematică abordată. Este destinat acelora dintre dumneavoastră care stăpâniți limbajul JAVA sau un limbaj de programare orientat obiect la un nivel destul de bun, dar nu ați înțeles programarea orientată obiect. Dacă știți Java dar nu sunteți încă lămuriți de ce aveți nevoie de clase și obiecte atunci un astfel de curs este o alegere bună.

Șabloanele de proiectare ne ajută, ne ușurează viața de programator. Ele constituie diferența dintre un progrmator novice și unul experimentat. Studiul șabloanelor de proiectare și aplicarea acestora face aplicațiile noastre mult mai robuste și deschise spre extensibilitate. Uneori aplicarea șabloanelor ne ajută să reducem ordinul de cmplexitate al problemei. În principal aplicarea acestor șabloane ne ajută să ne organizăm treaba. Și o aplicație bine organizată este cheia de a finaliza proiectul la timp!
Despre Curs

Luni şi Vineri*, 18:00 - 20:00

Programul este orientativ şi se fixează cu fiecare student în parte!

Durată: 16 săptămâni

Volum de studiu: 102 ore

32 ore de curs

32 ore studiu practic în echipe de câte 3-4 persoane

32 ore studiu online si proiect colectiv

6 ore de tutorat

Număr studenţi la orele de curs: 8-10

Număr studenţi la orele de studiu practic: 3-4

4400 Ron Plată în patru rate - 1100 Ron/rata

4200 Ron Plată integrală

Curricula: Vezi Curricula


Echipamente: laptop personal


Următorul curs:
1 februarie 2019

Oferta IT LABS

Cursul pe care îl oferă IT LABS Akademy este un curs în format unic, în Romania prin abordare, cunoștințe și valoare, consecință a unei experiențe de peste un deceniu.

Curicula unicat

Programul nostru de studiu este unicat în România, întrucât pune accentul pe învățarea programării orientate obiect, a paradigmei funcționale și nu doar pe învățarea limbajului. Mai exact veți învăța mai întâi cum să proiectați o aplicație cu interfață grafică. Vom cotinua cu a vă explica ce înseamnă programare funcțională în acest limbaj de programare. Cursul pune accent pe dezvoltarea abilităților algoritmice. Învățarea limbajului va fi strâns legată apoi de proiecte care să vă inițieze în universul Java.

Grupe de studiu

Suntem singurul centru de training din România în care studiul practic se face în echipe mici de 3-4 persoane. Cursul este organizat în felul urmator:

 • Curs ... în grupe de 10-12 persoane.

 • Studiu practic ... în grup de 3-4 persoane.

Organizarea cursului

Cursul este structurat astfel:

 • Curs (2 ore) în care vor fi prezentate concepte și noțiuni, studii de caz.

 • Teme individuale (4-6 ore), unde veți avea de implementat și rezolvat individual diferite programe.

 • Studiu practic (2 ore), unde veți avea ocazia de a putea discuta cu un trainer despre neclarități și probleme, respectiv veți realiza studii de caz.

 • Test (2 ore), unde săptămânal vor fi evaluate cunoștințele dumneavoastră

De ce să alegeți IT LABS AKADEMY

 • Proces riguros de admitere.
 • Studiu în echipe mici de 3-4 persoane, pentru sesiunile de mentorat și activități practice.
 • Sesiuni de studiu teoretic realizate în mod interactiv, în grupe de 10-12 studenți.
 • Experiență de peste un deceniu.
 • Prețuri competitive.
 • Cursuri online.
 • Tutoriat și monitorizare permanentă a progresului.
 • Teme și proiecte de studiu individual sau colective.
 • Consiliere și orientare în carieră.
 • Studenții cu performanțe deosebite vor avea gratuitate.
 • Oferte de stagiu de practică pentru cei mai buni studenți.
 • Ateliere de dezvoltare a abilităților analitice și inginerești.
 • Cursuri gratuite de engleză profesională.

Programă curs

Cursul de Java & Design Patterns este un curs mixt, destinat acelor persoane care au cunoștințe tehnice legate de programare, dar doresc să se perfecționeze.

Responsive image

Principiile programării orientate obiect

Vom defini conceptele de bază ale programării orientate obiect: clase, interfețe, clase abstracte. Modulul se va axa pe explicarea pe cazuri concrete cum se aplică principiile programării orientate obiect precum: principiul ascunderii informației, principiul responsabilității unice, principiul Liskov al substituției, principiul dependenței inverse, ș.m.d. Vom crea împreună diagrame de clasă și le vom corecta încercând să aplicăm principiile programării orientate obiect.

Idiomuri Java

Idiomurile reprezintă modalități simple de scriere a codului care să vă ajute la robustețea aplicației. Un cod care este usor de înțeles este un cod ușor de întreținut, iar în cadrul acestui modul veți învăța să scrieți cod de cât mai bună calitate. Vom studia idiomuri arhitecturale precum convențiile de numire Java, apoi idiomuri de management al memoriei, cele de creare și inițializare a obiectelor. Vom aborda de asemenea și idiomurile specifice JAVA 8 care se aplică n special programării funcționale (calcul lambda) și operațiilor asupra streamurilor introduse de această versiune a limbajului.

Agregare versus Compoziție

Vom începe studiul șabloanelor de proiectare cu cele fundamentale precum interfețele, superclase abstracte. Vom învăța să definim și să utilizăm un proxy și interfețe marker. La finalul acestui modul vom învăța să deosebim agregarea de compoziție, și să le utilizăm în mod concret. Exercițiile dezvoltate în cadrul acestui modul vor fi atât exerciții de design, dar aveți ocazia și de a implementa aplicații JAVA care să ilustreze cele indicate mai sus.

Studiul șabloanelor de proiectare creaționale

Method Factory, Abstract Factory, Builder, Prototype, Singleton, Singleton, Object Pool.


Șabloane de partiționare

Filtru, Compozite, Interfața Read-Only.Șabloane de proiectare structurale

Adaptor, Iterator, Bridge, Façade, Flyweight, Proxy, Cache Management, Decorator, Dynamic Linkage.


Șabloane de proiectare comportamentale

Chain of responsibility, Command, Interpreter, Mediator, Snapshot, Observer, State, Strategy, Template Method, Visitor, Null Object.


Antipatterns

Cursul nostru se va încheia cu identificarea obiceiurilor voastre proaste de programare care sunt nocive asupra codului dezvoltat. Vom încerca să identificăm și să soluționăm împreună astfel încât să aveți un design orientat obiect cât mai bun. Vom învăța cum să descâlcim codul de tip spaghetti de exemplu.


Proiecte și Teme

Temele noastre le veți primi pe fișe, sau pe email. Întotdeauna vom alege modalitatea cea mai facilă de transmitere a temelor dumneavoastră. Temele conțin exerciții simple de scris bucăți de cod, sau exerciții în care să schematizați sau să prezentați idei despre scrierea codului. Este de preferat ca acasă să utilizați un IDE cât mai elementar, care să vă permită să scrieți cât mai mult cod singur și fără ajutor. Vor exista și teme în cadrul cărora va trebui să corectați cod sursă, dar și exerciții care vă vor ajuta să consolidați cunoștințele teoretice acumulate.

Proiectele realizate în cadrul programului de pregătire IT LABS ACADEMY sunt componente importante în dezvoltarea dumneavoastră profesională. Din experiența didactică și de cercetare de peste un deceniu de activitate, am realizat că acestea sunt asemenea cremei cu care se umple un tort: degeaba blatul este delicios dacă crema nu este delicioasă și dă aspect plăcut tortului. Analog, cunostințele dumneavoastră sunt feliile de blat delicioase, dar este nevoie de un proiect-cremă care să vă reprezinte și să arate potențialul dumneavoastră. Acestea au rolul de a sintetiza informațiile acumulate, dar ceea ce este cel mai important reprezintă rampa dumneavoastră de lansare în industria IT. Cea mai frecventă întrebare a intervievatorilor, este: explicați-ne ce proiecte ați realizat !? iar noi vă vom ajuta să aveți un răspuns prompt și profesional la această întrebare.

La sfârșitul cursului, dar și pe parcurs studenții vor avea de realizat proiecte. Acestea vor viza materia parcursă până la acel moment, și deasemenea vor fi în concordanță cu nivelul dumeavoastră de cunoștințe. În atribuirea proiectelor vom ține cont pe cât posibil de interesele dumneavoastre personale, de hobby-urile și activitatea dumneavoastră curentă, de aceea comunicarea cu echipa IT LABS este foarte importantă. Temele proiectelor vor fi mici aplicații practice asemănătoare unor task-uri pe care le puteți primi în cadrul unei companii IT. Deasemenea proiectele vor avea legătură cu viața de zi cu zi, pentru a înțelege cum programarea se împletește armonios cu viața fiecăruia dintre noi. Există două tipuri de proiecte:

De asemena la finalul cursului veți avea de realizat un proiect de absolvire. Acesta va fi realizat în mod individual, și va fi o sinteză a experienței acumulate în cadrul IT LABS Academy.Admiterea la cursurile IT LABS

Procedura de admitere la curs va dura 2-3 ore, și va fi compusă din două părți:

Trainer

Cursurile noastre, sunt ținute de traineri cu experiență academică dar și în industria software. Experiența de peste un deceniu în training-uri ținute în România, Europa și America de Sud o vom împărtăși cu dumneavoastră!

Ovidiu Aritoni

Trainer, Software Developer

Ovidiu Aritoni, lucrează din 2005 în dezvoltare software și învățământ superior. A lucrat în cadrul unor proiecte de cercetare europene, în mediul academic și deasemenea în industria software, în Franța și Germania. Din 2014 este colaborator Americas Petrogas (Argentina). Este pasionat de drumeții montane.

Sorin Chiș

Trainer, Software Developer

Chiș Sorin, creativ și inventiv, capabil să se adapteze la prioritățile în schimbare, cu interes pentru tehnologie. Până în prezent are o experiență bogată în limbajul de programare Java cât și a dezvoltării de aplicații pe platforma Android. Pasionat de geografie și muzicăSergiu Marta

Trainer, Software Developer

Sergiu este absolvent al Universitații "Politehnica". A lucrat la Continental și momentan este dezvoltator software la Schaeffer SSI. Este interesat de Bussines Intelligence și dezvoltare software. Este pasionat de economie și politici financiare. Are un puternic simț al responsabilității și un deschizător de drumuri.

Contact Info

IT LABS Research & Development

str. I. Budai-Deleanu 13
Timișoara 300146, Romania
P: (40) 356-800009
P: (40) 728-433466


Întrebări frecvente

Cum pot întreba anumite lucruri în cazul în care nu le înțeleg ?

Vei avea acces la grupul secret de pe Facebook unde voi fi activ împreună cu întreaga comunitate și de asemenea, via platformei educaționale la care vei avea acces.


Cum se poate plăti cursul?

Cursul se va putea plăti prin:

 • Card bancar
 • Numerar la sediul IT LABS RD
 • Transfer bancar
 • Depunere numerar în contul IT LABS RD
 • Plata online (în curand)

Cursul se poate plăti în rate?

Cursul se poate plăti integral, și veți beneficia de o reducere de 3% din prețul de 3700 de lei al cursului. Sau se poate plăti în două rate egale de 1850 lei, fiecare.


Dacă nu am experiență în programare se poate participa?

Cursul se poate parcurge de către orice persoane, indiferent de nivelul anterior de cunoștinte în domeniu. Datorită structurării laboratoarelor pe gurpuri mici de 3-4 persoane, ne vom putea adapta orele de laborator cunoștințelor dumneavoastră, în sensul că vom crea echipe omogene, cu persoane care nu au nici un fel de cunoștințe în domeniu.


Cursurile se țin în sala de curs?

Cursul de Java & Design Patterns se ține doar în sala de curs.


Ce vor conține cursurile?

Cursul de Java & Design Patterns va avea o parte în care se vor explica concepte, noțiuni, algoritmi și scheme, care apoi se vor exemplifica de atâtea ori cât este necesar pentru a vă lămuri cu privire la ele. Aceste cursuri vor fi interactive, cursanții dovendindu-și spiritul critic. De partea cealaltă vor exista laboratoare, unde cursanții vor implementa cele studiate și vor putea fi consiliați de mentorul lor. Din partea centrului de training vei primi materialele necesare, suport de curs atât în format fizic cât și electronic via platformei educaționale IT-LABS.


Care este orarul după care se țin cursurile?

Cursul de Java & Design Patterns va avea o parte comună pentru studenții care se va ține în timpul saptămânii, fie în intervalul 17:30 - 19:30 fie 19:40 - 21:40. Laboratoarele se vor ține în cursul săptămânii, sau sâmbătă / duminică în funcție de preferințele cursanților. Ca să vezi cu exactitate orarul cursurilor și laboratoarelor te rog ia legatura cu secretariatul IT LABS la 0728.433.466 sau trimite un email la contact@it-labs.ro.

Ce se intamplă dacă este sărbătoare legală în ziua de curs / laborator?

Cursul / Laboratorul se va replanifica la o nouă dată, de comun acord cu trainerul și crusanții.


Cum mă pot înscrie la acest curs?

Cursul de Java & Design Patterns are o adresabilitate foarte largă. Pentru a te înscrie la curs va trebui să vii la sediul IT-LABS unde vom stabili clar dacă un astfel de curs este potrivit pentru tine. Noii cursanți trebuie să își aloce aproximativ două ore, pentru a răspunde chestionarelor noastre, astfel încât să putem decide împreună dacă poți fi admis la un astfel de curs. Nu te speria, vor fi întrebări simple care au în vedere nivelul de cunoștințe de limba engleză, înclinarea ta spre domeniul ingineriei software și abilitățile analitice.


Ce anume trebuie să aduc atunci când mă înscriu la curs?

E de preferat să aveți cartea de identitate, sau un document de identitate valid (pașaport, permis de conducere), pentru a putea încheia contractul de studii și o adeverință de la medicul de familie care să ateste faptul că sunteți clinic sănătos pentru a vă putea înscrie la curs.


Cum se finalizează cursul?

Cursul de Java & Design Patterns se va finaliza printr-un examen scris cu durata de 3 ore, și prezentarea unui proiect final realizat în ultimele săptămâni. La finalizare veți primi o diplomă IT-LABS, și o foaie matricolă care va ilustra cunoștintele și abilitățile acumulate, împreună cu notele obținute pe parcursul cursului. Săptămânal veți avea de realizat teme care vor fi evaluate, și de asemenea va trebui tot săptămânal să răspundeți la întrebările unui test din materia parcursă.


Voi avea garantat un job dorit?

Totul depinde de efortul pe care îl depuneți în dezvoltarea personală, noi vom face tot posibilul ca asimilarea cunoștințelor să fie plăcută și interactivă.


Până când pot să mă înscriu la curs?

Înscrierile se pot face până la data începerii cursului.


Dacă am ratat perioada cursului pe care îl doream, când voi putea să îl dau din nou?

Puteți încerca un alt curs sau puteți să așteptați data următoare care va fi afișată pe site. Deasemenea puteți să vă abonați la noi pentru a primi ultimele noutăți.


Cum voi știi să aleg cursul potrivit pentru mine?

IT LABS vă oferă posibilitatea de a da un test în urma căruia, împreună cu trainerul, se va decide care este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.

Ai nevoie de detalii?

Suntem pe strada I. Budai-Deleanu nr.13

0728 433 466

Sună acum pentru detalii!