IT LABS Research & Development este o companie software din Timişoara / România care furnizează servicii de training și formare profesională pentru adulți.

Cursul de Java și Baze de date este un curs mixt, destinat acelor persoane care au cunoștințe tehnice legate de programare, dar doresc să se perfecționeze pentru a se integra pe piața muncii în poziții avansate, nu doar de junior developer. De asemenea cursul vine în continuarea unui curs de introducere în Java și programare. Orice persoana care are cunoștințe elementare de programare, și stăpânește un limbaj orientat obiect precum C++, Java, C# sau Python poate aplica la acest curs.

Spre deosebire de alte cursuri, procedura de admitere este diferită: vom evalua cunoștințele dumneavoastră de programare structurată și orientată obiect. Dorim să ne asigurăm că faceți o alegere potrivită și cursul vă va ajuta să creșteți.

Cursul se bazează pe Java9, ultima versiune de Java introdusă în toamna anului 2017. Vom utiliza spre exemplificare baze de date precum MySQL. Cursul acoperă cu succes problematica persistenței datelor și tratează alte modalități de soluționare a persistenței precum XML, JSON, precum și interacțiunea cu baze de date nerelaționale precum MongoDB. Cursul se va finaliza cu realizarea unui proiect complex care va necesita modalități multiple de realizare a persistenței.

Cursul nu tratează în detaliu problematica specifică limbajului SQL și nici cea a bazelor de date nerelaționale. De altfel și într-o companie software există specialist care se ocupă cu programarea sistemelor software, și altele care se ocupă cu realizarea de interogări și configurarea bazei de date. IT LABS oferă de asemenea curs de Baze de date, și curs de Baze de date NoSQL.

Înscrie-te acum!
Despre Curs

Luni şi Vineri*, 18:00 - 20:00

Programul este orientativ şi se fixează cu fiecare student în parte!

Durată: 16 săptămâni

Volum de studiu: 102 ore

32 ore de curs

32 ore studiu practic în echipe de câte 3-4 persoane

6 ore de tutorat

32 ore studiu online si proiect colectiv

Număr studenţi la orele de curs: 8-10

Număr studenţi la orele de studiu practic: 3-4

Taxa:

4200 RON Plata integrala

4400 RON Plata in patru rate (1100 rata)


Echipamente: laptop personal


Următorul curs:
28 ianuarie 2018

Oferta IT LABS

Cursul pe care îl oferă IT LABS Akademy este un curs în format unic, în Romania prin abordare, cunoștințe și valoare, consecință a unei experiențe de peste un deceniu.

Curicula unicat

Programul nostru de studiu este unicat în România, întrucât pune accentul pe învățarea programării orientate obiect, a paradigmei funcționale și nu doar pe învățarea limbajului. Mai exact veți învăța mai întâi cum să proiectați o aplicație cu interfață grafică. Vom cotinua cu a vă explica ce înseamnă programare funcțională în acest limbaj de programare. Cursul pune accent pe dezvoltarea abilităților algoritmice. Învățarea limbajului va fi strâns legată apoi de proiecte care să vă inițieze în universul Java.

Grupe de studiu

Suntem singurul centru de training din România în care studiul practic se face în echipe mici de 3-4 persoane. Cursul este organizat în felul urmator:

 • Curs ... în grupe de 8-10 persoane.

 • Studiu practic ... în grup de 3-4 persoane.

Organizarea cursului

Cursul este structurat astfel:

 • Curs (2 ore) în care vor fi prezentate concepte și noțiuni, studii de caz.

 • Teme individuale (4-6 ore), unde veți avea de implementat și rezolvat individual diferite programe.

 • Studiu practic (2 ore), unde veți avea ocazia de a putea discuta cu un trainer despre neclarități și probleme, respectiv veți realiza studii de caz.

 • Test (2 ore), unde săptămânal vor fi evaluate cunoștințele dumneavoastră

De ce să alegeți IT LABS AKADEMY

 • Proces riguros de admitere.
 • Studiu în echipe mici de 3-4 persoane, pentru sesiunile de mentorat și activități practice.
 • Sesiuni de studiu teoretic realizate în mod interactiv, în grupe de 10-12 studenți.
 • Experiență de peste un deceniu.
 • Prețuri competitive.
 • Cursuri online.
 • Tutoriat și monitorizare permanentă a progresului.
 • Teme și proiecte de studiu individual sau colective.
 • Consiliere și orientare în carieră.
 • Studenții cu performanțe deosebite vor avea gratuitate.
 • Oferte de stagiu de practică pentru cei mai buni studenți.
 • Ateliere de dezvoltare a abilităților analitice și inginerești.
 • Cursuri gratuite de engleză profesională.

Programă curs

Cursul de Java și Baze de date este un curs mixt, destinat acelor persoane care au cunoștințe tehnice legate de programare, dar doresc să se perfecționeze.

Responsive image

Clase Template și Containere Java

Cursul va începe cu prezentarea câtorva structuri de date precum liste, arbori, grafuri, mulțimi. Este necesar să studiem astfel de structuri de date întrucât datele care urmează să fie colectate din bazele de date vor fi păstrate în astfel de structuri de date. Veți învăța cum funcționează astfel de containere, și cum să le utilizați în aplicația dumneavoastră. Atunci când structurile de date furnizate de librăriile JAVA nu sunt suficiente, va trebui să vă definiți propriul dumneavoastră container, astfel că vă vom învăța să programați și clase template. Acest prim modul se va încheia cu realizarea unui proiect simplu care va prelua date din fișiere și va opera apoi prelucrări elementare asupra datelor.

Mecanisme de reflexivitate în Java

Introspecția asupra claselor este un mecanism eficient pentru realizarea de aplicații flexibile. Mecanismul de reflexivitate stă la baza API-urilor moderne de prelucrare a bazelor de date. Veți învăța cum să inspectați o clasa, la detalii milimetrice am putea spune, și cum puteți extrage informații din ea, care par uneori ascunse foarte bine. Odată ce veți stăpâni aceste mecanisme, veți înțelege foarte bine cum funcționează legătura dintre Java și baza de date. Vom trata în acest modul și procedura de serializare. Modulul se va încheia cu prezentarea șabloaneolor de proiectare Singleton și Observer. Primele două module sunt necesare pentru a opera cât mai eficient cu bazele de date, indiferent de modul de relaționare.

Proiectarea bazelor de date

Acest modul este unul de natură teoretică, dar necesar în procesul de relaționare cu bazele de date. Vom prezenta concepte din algebră relațională precum relațiile, dependențele funcționale, formele normale, închideri tranzitive. Vom prezenta în detaliu modelul Entitate-Relație. Modulul se va încheia cu un studiu de caz în care vom porni de la o specificație și vom realiza la sfârșit modelul bazei de date.

JDBC

Aceasta este una dintre tehnologiile clasice de lucru cu baze de date. Vă vom prezenta cum se realizează o conexiune simplă la baza de date, și bineînțeles cum se realizează injecții SQL. În cadrul acestui modul vom lucra cu MySQL și vom învăța să realizăm interogări simple dar și complexe asupra unui tabel sau mai multora. Conceptele de Statement și PreparedStatement vor fi prezentate în conjuncție cu injecțiile SQL. Mapările de date dintre tipurile clasice JAVA și tipurile java.sql vor fi explicate și exemplificate. Ne vom dedica inclusiv bazelor de date orientate obiect și vom trata situația obiectelor prealuate în aplicații JAVA din baze de date. Vom încheia acest modul cu un proiect simplu și ilustrativ de prelucrare CRUD asupra unei baze de date.

JPA & JPQL

Pentru a înțelege mecanismele de lucru din spatele acestui API vom implementa un proiect simplu care leagă mecanismele de reflexivitate cu lucrul cu baze de date. Vom defini conceptele importante ale limbajului JPQL , încercând să traducem sintaxa SQL. O parte importantă este de a înțelege nivelurile de adnotare specifice acestui API și care trebuie introduse în clasele aplicației noastre. Metadatele modelului obiect-relațional , entitățile și mecanismul POJO va fi detaliat și exemplificat.

Hibernate & HPQL

După ce ați înțeles cum funcționează un API definit de către Oracle, vom detalia cum puteți să utilizați un API universal precum Hibernate. Conceptele de mapare, POJO vor fi clarificate și exemplificate. Împreună vom învăța cum să configurăm baza de date, și aplicația care utilizează interacțiunea cu baza de date. Vom prezenta sistemul de adnotari specific Hibernate. Vom continua cu prezentarea limbajului de interogari specific HPQL.

XML & JSON

Aplicațiile moderne utilizează intensiv cantități imense de date. Aceasta a necesitat regândirea modelului relațional, și folosirea unor noi modele de date precum cele neralaționale. În acest sens vom prezenta cum se poate procesa și folosi pentru stocare de date fișiere XML . După ce ați înțeles structura unui document XML vom învăța să folosim JSON. Cursul se va finaliza cu o introducere cu privire la modul de lucru cu MongoDB.

Proiecte și Teme

Temele noastre le veți primi pe fișe, sau pe email. Întotdeauna vom alege modalitatea cea mai facilă de transmitere a temelor dumneavoastră. Temele conțin exerciții simple de scris bucăți de cod, sau exerciții în care să schematizați sau să prezentați idei despre scrierea codului. Este de preferat ca acasă să utilizați un IDE cât mai elementar, care să vă permită să scrieți cât mai mult cod singur și fără ajutor. Vor exista și teme în cadrul cărora va trebui să corectați cod sursă, dar și exerciții care vă vor ajuta să consolidați cunoștințele teoretice acumulate.

Proiectele realizate în cadrul programului de pregătire IT LABS ACADEMY sunt componente importante în dezvoltarea dumneavoastră profesională. Din experiența didactică și de cercetare de peste un deceniu de activitate, am realizat că acestea sunt asemenea cremei cu care se umple un tort: degeaba blatul este delicios dacă crema nu este delicioasă și dă aspect plăcut tortului. Analog, cunostințele dumneavoastră sunt feliile de blat delicioase, dar este nevoie de un proiect-cremă care să vă reprezinte și să arate potențialul dumneavoastră. Acestea au rolul de a sintetiza informațiile acumulate, dar ceea ce este cel mai important reprezintă rampa dumneavoastră de lansare în industria IT. Cea mai frecventă întrebare a intervievatorilor, este: explicați-ne ce proiecte ați realizat !? iar noi vă vom ajuta să aveți un răspuns prompt și profesional la această întrebare.

La sfârșitul cursului, dar și pe parcurs studenții vor avea de realizat proiecte. Acestea vor viza materia parcursă până la acel moment, și deasemenea vor fi în concordanță cu nivelul dumeavoastră de cunoștințe. În atribuirea proiectelor vom ține cont pe cât posibil de interesele dumneavoastre personale, de hobby-urile și activitatea dumneavoastră curentă, de aceea comunicarea cu echipa IT LABS este foarte importantă. Temele proiectelor vor fi mici aplicații practice asemănătoare unor task-uri pe care le puteți primi în cadrul unei companii IT. Deasemenea proiectele vor avea legătură cu viața de zi cu zi, pentru a înțelege cum programarea se împletește armonios cu viața fiecăruia dintre noi. Există două tipuri de proiecte:

Deasemena la finalul cursului veți avea de realizat un proiect de absolvire. Acesta va fi realizat în mod individual, și va fi o sinteză a experienței acumulate în cadrul IT LABS Academy.Admiterea la cursurile IT LABS

Procedura de admitere la curs va dura 2-3 ore, și va fi compusă din două părți:

Trainer

Cursurile noastre, sunt ținute de traineri cu experiență academică dar și în industria software. Experiența de peste un deceniu în training-uri ținute în România, Europa și America de Sud o vom împărtăși cu dumneavoastră!

Ovidiu Aritoni

Trainer, Software Developer

Ovidiu Aritoni, lucrează din 2005 în dezvoltare software și învățământ superior. A lucrat în cadrul unor proiecte de cercetare europene, în mediul academic și deasemenea în industria software, în Franța și Germania. Din 2014 este colaborator Americas Petrogas (Argentina). Este pasionat de drumeții montane.

Sorin Chiș

Trainer

Chiș Sorin, creativ și inventiv, capabil să se adapteze la prioritățile în schimbare, cu interes pentru tehnologie. Până în prezent are o experiență bogată în limbajul de programare Java cât și a dezvoltării de aplicații pe platforma Android. Pasionat de geografie și muzică

Sergiu Marta

Trainer, Software Developer

Sergiu este absolvent al Universitații "Politehnica". A lucrat la Continental și momentan este dezvoltator software la Schaeffer SSI. Este interesat de Bussines Intelligence și dezvoltare software. Este pasionat de economie și politici financiare. Are un puternic simț al responsabilității și un deschizător de drumuri.

Contact Info

IT LABS Research & Development

str. I. Budai-Deleanu 13
Timișoara 300146, Romania
P: (40) 356-800009
P: (40) 728-433466


Întrebări frecvente

Cum pot întreba anumite lucruri în cazul în care nu le înțeleg ?

Vei avea acces la grupul secret de pe Facebook unde voi fi activ împreună cu întreaga comunitate și de asemenea, via platformei educaționale la care vei avea acces.


Cum se poate plăti cursul?

Cursul se va putea plăti prin:

 • Card bancar
 • Numerar la sediul IT LABS RD
 • Transfer bancar
 • Depunere numerar în contul IT LABS RD
 • Plata online (în curand)

Cursul se poate plăti în rate?

Cursul se poate plăti integral, și veți beneficia de o reducere de 3% din prețul de 3700 de lei al cursului. Sau se poate plăti în două rate egale de 1850 lei, fiecare.


Dacă nu am experiență în programare se poate participa?

Cursul se poate parcurge de către orice persoane, indiferent de nivelul anterior de cunoștinte în domeniu. Datorită structurării laboratoarelor pe gurpuri mici de 3-4 persoane, ne vom putea adapta orele de laborator cunoștințelor dumneavoastră, în sensul că vom crea echipe omogene, cu persoane care nu au nici un fel de cunoștințe în domeniu.


Cursurile se țin în sala de curs?

Cursul de Java și Baze de date se ține doar în sala de curs.


Ce vor conține cursurile?

Cursul de Java și Baze de date va avea o parte în care se vor explica concepte, noțiuni, algoritmi și scheme, care apoi se vor exemplifica de atâtea ori cât este necesar pentru a vă lămuri cu privire la ele. Aceste cursuri vor fi interactive, cursanții dovendindu-și spiritul critic. De partea cealaltă vor exista laboratoare, unde cursanții vor implementa cele studiate și vor putea fi consiliați de mentorul lor. Din partea centrului de training vei primi materialele necesare, suport de curs atât în format fizic cât și electronic via platformei educaționale IT-LABS.


Care este orarul după care se țin cursurile?

Cursul de Java și Baze de date va avea o parte comună pentru studenții care se va ține în timpul saptămânii, fie în intervalul 17:30 - 19:30 fie 19:40 - 21:40. Laboratoarele se vor ține în cursul săptămânii, sau sâmbătă / duminică în funcție de preferințele cursanților. Ca să vezi cu exactitate orarul cursurilor și laboratoarelor te rog ia legatura cu secretariatul IT LABS la 0728.433.466 sau trimite un email la contact@it-labs.ro.

Ce se intamplă dacă este sărbătoare legală în ziua de curs / laborator?

Cursul / Laboratorul se va replanifica la o nouă dată, de comun acord cu trainerul și crusanții.


Cum mă pot înscrie la acest curs?

Cursul de Java și Baze de date are o adresabilitate foarte largă. Pentru a te înscrie la curs va trebui să vii la sediul IT-LABS unde vom stabili clar dacă un astfel de curs este potrivit pentru tine. Noii cursanți trebuie să își aloce aproximativ două ore, pentru a răspunde chestionarelor noastre, astfel încât să putem decide împreună dacă poți fi admis la un astfel de curs. Nu te speria, vor fi întrebări simple care au în vedere nivelul de cunoștințe de limba engleză, înclinarea ta spre domeniul ingineriei software și abilitățile analitice.


Ce anume trebuie să aduc atunci când mă înscriu la curs?

E de preferat să aveți cartea de identitate, sau un document de identitate valid (pașaport, permis de conducere), pentru a putea încheia contractul de studii și o adeverință de la medicul de familie care să ateste faptul că sunteți clinic sănătos pentru a vă putea înscrie la curs.


Cum se finalizează cursul?

Cursul de Java și Baze de date se va finaliza printr-un examen scris cu durata de 3 ore, și prezentarea unui proiect final realizat în ultimele săptămâni. La finalizare veți primi o diplomă IT-LABS, și o foaie matricolă care va ilustra cunoștintele și abilitățile acumulate, împreună cu notele obținute pe parcursul cursului. Săptămânal veți avea de realizat teme care vor fi evaluate, și de asemenea va trebui tot săptămânal să răspundeți la întrebările unui test din materia parcursă.

Ai nevoie de detalii?

Suntem pe strada I. Budai-Deleanu nr.13

0728 433 466

Sună acum pentru detalii!